De Turkse gevulde paprika, en alhoewel de paprika voornamelijk uit de Hongaarse keuken komt, wordt deze groente ook veelvuldig in de Turkse keuken gebruikt, is een heerlijke variant, die je ook vaak op vakantie in Turkijke zult eten. Mits je natuurlijk in één van de vele kleine eettentjes gaat eten, en niet in de westers georiënteerde hotels.
Ook de Turkse gevulde paprika kan je weer op verschillende manieren klaarmaken, en de smaak komt meestal erg Orientaal over. Maar dat ligt ook weer een beetje aan de plek in Turkije, waar het recept vandaan komt.
Vaak worden in de Turkse keuken voor de Turkse gevulde paprika, kleine paprika's gebruikt, Etli biber dolması, maar je kunt ook gewoon de normale paprika gebruiken die je in Nederland overal kunt kopen.
Was de paprika en snij de kop er af, en verwijder zaad en zaadlijsten.
Meng het gehakt, de fijn gesneden ui, de klein gesneden tomaten, de rijst (ongekookt), de fijngehakte dille en peterselie, de munt, en 2 eetlepels olijolie tot een smeuige massa. Zout en peper naar smaak toevoegen.
Doe het mengsel in de paprika's en plaats de kop er weer op.
Plaats de Turkse gevulde paprika's, vanzelfsprekend met de kop naar boven, in een pan met een laagje zout water van ongeveer 2 centimeter als je kleine paprika's gebruikt, en wat meer zout water bij normale paprika's, en een beetje olijfolie toevoegen.
Verwarm de pan op een middelmatige warmte, gedurende ongeveer 25 minuten.
Als je wat extra smaak wilt toevoegen, kan je een beetje tomatenpuree door het zoute water mengen.
Gefrituurde jalapeños met cheddar is een van oorsprong Amerikaans gerecht, waarbij de jalapeños gevuld worden…
Gevulde Paprika met Surinaams gehakt is een gerecht dat snel is klaar te maken. Bovendien…
Gevulde paprika met tonijn en ansjovis is een gerecht waarin de twee soorten vis uitstekend…
Gevulde paprika uit de oven is snel te maken, heeft diverse smaken in zich, en…
Gevulde Paprika met Spinazie en Geitenkaas is een recept waar je een heerlijke combinatie kunt…
Italiaans gevulde Paprika is een gerecht dat je misschien niet in de Italiaanse keuken zou…