De gevulde paprika vegetarisch kan je vanzelfsprekend helemaal zo klaar maken als je dat zelf weet. Eventueel met verschillende kaassoorten, met rijst of couscous, met diverse soorten noten, en groente of fruit.
De mogelijkheden voor variatie met een gevulde paprika vegetarisch zijn dan ook nagenoeg onbeperkt, erg lekker, en natuurlijk uitermate gezond, want de paprika is zelf erg gezond, en met de vulling kan je nog veel meer gezonds toevoegen.
In het onderstaande recept voor gevulde paprika vegetarisch, gaan we uit van een gevulde vegetarische paprika met kaas en champignons.
Snij de paprika in de lengte door, en maak deze schoon.
Maak de lenteuitjes, het sjalotje, de chapignons, en de knoflook schoon, en snij deze fijn. De champignons kan je wat groter snijden.
Verhit de olijfolie in een pan, en bak sjalotje en de knoflook glazig, voeg de lenteui toe, even meebakken.
Snij de gedroogde tomaten in stukken of reepjes, en voeg deze erbij. Vervolgens de champignons en de geitenkaas toevoegen, en het mengsel op smaak brengen met zout, peper en oregano.
Los het bouillonblokje op in wat water, en doe dit in een vuursvaste schaal.
Vul de paprikahelften met het mengsel, leg deze in de vuurvaste schaal, en bestrooi de helften met de geraspte kaas.
Plaats de gevulde paprika vegetarisch in een voorverwarmde oven op ongeveer 200 graden, en laat de vuurvaste schaal 20 tot 25 minuten in de oven staan, tot de gesmolten kaas goudbruin is.
Als bijlage kan je vers fruit serveren, maar bijvoorbeeld ook een salade van groene asperges.
Gefrituurde jalapeños met cheddar is een van oorsprong Amerikaans gerecht, waarbij de jalapeños gevuld worden…
Gevulde Paprika met Surinaams gehakt is een gerecht dat snel is klaar te maken. Bovendien…
Gevulde paprika met tonijn en ansjovis is een gerecht waarin de twee soorten vis uitstekend…
Gevulde paprika uit de oven is snel te maken, heeft diverse smaken in zich, en…
Gevulde Paprika met Spinazie en Geitenkaas is een recept waar je een heerlijke combinatie kunt…
Italiaans gevulde Paprika is een gerecht dat je misschien niet in de Italiaanse keuken zou…